AGENDA ACTIVITEITEN

 

Steun KORF, koop via Trooper!

KORF ondersteunt de VRIJETIJDSPAS

Verslagje: Speedo Splash Zwemnamiddag te Zwevegem

door: Chantal Declercq (mama van Stijn Vandepitte)

We wisten echt niet wat we moesten verwachten toen we op weg waren naar Zwevegem.

We hadden ons impulsief ingeschreven voor de Speedo Splash Zwemnamiddag. We waren er fijn gerust in: de “gasten” zouden zwemmen, en wij zouden wat aan de kant of in een ander bad ons wel wat bezighouden.
Toen we arriveerden, werden we echter ingedeeld in groepen. Stijn en ik kregen een grijze badmuts, Mieke en Vic een donkerblauwe. Prompt vond Vic het helemaal niet eerlijk verdeeld, want hij waande me een betere zwemmer dan zijn moeder. Waar hij het haalde weet ik niet, maar het was voer voor discussie. Ook Mieke slikte even, waarom hadden we ons in godsnaam ook ingeschreven?
Eens klaar en in het zwembad aanwezig, gonsde door de micro’s enige uitleg. Zoals het in zwembaden gaat met geluidsinstallaties, was het toch nog een beetje gissen naar wat er ons te doen stond. Het kwam erop neer dat we een aantal “spel-zonder-grenzen”-achtige proeven moesten afleggen telkens met onze ploeg.

Elke zoveel minuten konden we doorschuiven naar de volgende proef :

– ballen vangen met een sprong van de springplank
– water meenemen op de glijbaan en ermee beneden een emmer vullen
– over een baan van zwemmatten kruipen of lopen
– ballen mikken in een bord met gaten
– zo ver mogelijk onder water zwemmen doorheen hoepels
-“zwemvolleybal”
– onder water zoeken naar ringen met een verduisterde duikbril
– zwemmarathon
– telkens overzwemmen met een kledingstuk om er een deelnemer mee aan te kleden en die deelnemer vervolgens aangekleed terugbrengen (godzijdank hadden we Bieke in onze ploeg).

We hebben ons echt geamuseerd. De namiddag was voorbij voor we er erg in hadden. Het was ook aangenaam dat we in verschillende ploegen werden ingedeeld, zo maakte ik kennis met een sympathiek koppel en hun twee kindjes uit Leffinge. Hun kleinste spruit was slechts 4 jaar, maar ze deinsde niet achteruit om mee te doen aan de proeven. Chapeau !

Achteraf konden we ons nog tegoed doen aan een hapje en een drankje. De zwemclub had voor lekkere gebakjes gezorgd, ter sponsoring van hun club. Alle deelnemers kregen nog een mooi prijzenpakket mee naar huis.
Net toen Gilbert naar de overwinning fietste in de Amstel Gold Race (groot scherm in de cafetaria) riepen ze de winnaars af. Een applaus namen ze graag in ontvangst.
Ook wij hadden gewonnen : een fantastische namiddag !
In het terugkeren naar huis waren we unaniem, dit was voor herhaling vatbaar.

Chantal Declercq

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>